Domeniu: Literatură română -> Fantasy & SF
Colecție: FICTION LTD
Număr pagini: 336
ISBN: 978-973-46-7911-9
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2019
Doina Ruști
Homeric
În curs de apariție

O pădure cu stafii și ierburi vrăjite. O ființă stranie. O întîmplare neobișnuită. În afara timpului, în afara istoriei. În miezul cald al poveștii.

Cînd din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumați ai altei lumi, ceva teribil și străvechi pătrunde în casele bucureștenilor. Prin Gorgani, începe să bîntuie o stafie, iar oamenii dispar, unul cîte unul, printre dispăruți numărîndu-se și o celebră ghicitoare, de care se leagă existențele multora. În nopțile întunecate, o trăsură roșie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale orașului. Iar așa cum se întîmplă în vremuri fragile, un bărbat și o femeie se îndrăgostesc nebunește.

„Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, cînd nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strîngi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atît de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști. De aici pînă la teritoriul mistic, în care trăiesc monștrii, zînele și spiridușii nu mai este decît un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas.” (Doina Ruști)

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Doina Ruști (autor)

Doina Ruști, scriitoare de top a literaturii române contemporane, unanim apreciată pentru forţa epică, pentru originalitatea şi erudiţia romanelor sale, premiată şi tradusă în numeroase limbi, este autoarea a zece romane, între care amintim: Fantoma din moară (2008, 2017), Manuscrisul fanariot (2015, 2016), Lizoanca la 11 ani (2009, reeditat în 2017 la Editura Polirom cu titlul Lizoanca), Zogru (2006, 2013) şi Mîţa Vinerii (2017, 2018). Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist. Pagină web: http://doinarusti.ro

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in