Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Politică și științe politice -> Drepturile omului
Colecție: -
Număr pagini: 312
ISBN: 978-973-46-8062-7
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2020
 Naziran , Célia Mercier
Arsă cu acid
În stoc

Traducere de Nicolae Constantinescu

Naziran, o tînără pakistaneză a cărei viaţă a fost doar un lung şir de violenţe şi umilinţe, nu mai are faţă. Trăsăturile i s-au topit, pielea îi este plină de cicatrice, iar ochii arşi de acid nu vor mai putea vedea niciodată. La doar 20 de ani, în plină noapte, cineva i-a vărsat acid pe faţă în timp ce dormea, pentru a o ucide. Dar Naziran a supravieţuit, în ciuda unor suferinţe inimaginabile, pentru a-şi spune povestea: tatăl ei, un om brutal şi incapabil de afecţiune, a căsătorit-o forţat la 13 ani. Soţul o bătea pentru că nu i-a născut nici un băiat, iar după moartea lui a fost obligată să devină soţia cumnatului său, un bărbat mult mai în vîrstă, deja căsătorit cu o altă femeie. Unul dintre copii i-a fost luat şi dat unei rude, să îl crească. Într-o societate ce consideră femeia doar un bun oarecare, fără voinţă proprie, tînăra supravieţuitoare a celei mai crude torturi care a putut fi imaginată de mintea omenească are curajul de a-şi împărtăşi tragedia, pentru ca nici o altă fiinţă să nu mai treacă vreodată prin aşa ceva şi pentru a-şi regăsi demnitatea.

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
 Naziran (autor)
Naziran s-a născut în Punjab, Pakistan, şi a devenit, la doar 20 de ani, victima unui atac cu acid, în urma căruia şi-a pierdut vederea, faţa i-a fost distrusă şi a fost nevoită să lupte pentru custodia fiicelor sale. A beneficiat de sprijinul Acid Survivors Foundation, care luptă pentru reabilitarea victimelor atacurilor cu acid şi pentru pedepsirea agresorilor. 
Célia Mercier (autor)

Célia Mercier, născută la Paris, este jurnalistă. Specializată în probleme legate de Pakistan, a lucrat, la Islamabad, pentru Libération şi Le Soir. În 2016 i s-a decernat de către publicaţia Marie Claire, ex aequo, premiul Jurnalistul anului.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in