Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Jurnalism, comunicare și relații publice -> Jurnalism -> General
Colecție: BIBLIOTECA MEMORIA. Jurnale, autobiografii, amintiri
Număr pagini: 408
ISBN: 978-973-46-8100-6
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2020
F. Brunea-Fox
Reportajele mele. 1927-1938
În stoc

Antologie, ediţie îngrijită, note şi postfaţă de Lisette Daniel-Brunea

Unul dintre cei mai buni reporteri din perioada interbelică, supranumit „prințul reportajelor”, F. Brunea-Fox a marcat istoria presei românești prin celebre articole precum „Cinci zile printre leproși”, „Ali Kadri, «Sultanul» din Ada Kaleh” și „Trenul-fantomă”, incluse în cartea de față. O mărturie în același timp simplă și profundă, realistă și plină de compasiune, despre viața celor aflați la periferia societății.

„O lume întreagă de dezmoșteniți ai soartei, toți cei care n-aveau după ce bea apă, toți cei de pe treptele tribunalului, toți cei pe care îi aștepta spitalul sau pușcăria, toată suferința și mizeria Capitalei și a provinciei și-au găsit ecou în scrisul acestui mare, neobosit și generos reporter. […] Oricît și oriunde se va vorbi despre reportaj, va trebui să se spună că Brunea-Fox a pus piatra de temelie a reportajului românesc. O istorie a presei române – a gazetelor care apar în fiecare dimineață și sînt citite, cînd e cazul, pe nerăsuflate, dimineața – va trebui să-i închine un capitol întreg, așa cum istoriile literaturii române închină capitole întregi lui Mihail Sadoveanu sau Liviu Rebreanu.” (Geo Bogza)

49.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
F. Brunea-Fox (autor)

F. Brunea-Fox (pseudonimul literar al lui Filip Brauner, 1898-1977) s-a născut la Roman, într-o familie de intelectuali evrei din Chișinău. În timpul Primului Război Mondial, familia s-a mutat la Iași, unde Brunea-Fox a urmat liceul. A debutat în presă la 19 ani, în revista Arena, iar ulterior a fost redactor la ziarele Dimineața (1925-1937) și Adevărul (1932-1937) și a semnat articole în publicații precum Cuvîntul liber, România liberă, Viața Românească, Jurnalul de dimineață, Lupta, Reporter, Curierul Israelit. De același autor: Memoria reportajului (1985), Hîrca piratului. Peisaje dunărene (1957), Orașul măcelului. Jurnalul rebeliunii și crimelor legionare (1944).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in