Domeniu: Politică și științe politice -> Politică mondială -> Rusia și fosta Uniune Sovietică
Politică și științe politice -> Relaţii internaţionale și studii europene
Biografii, autobiografii și jurnale -> Oameni politici
Istorie -> Europa -> Rusia şi fosta Uniune Sovietică
Colecție: -
Număr pagini: 448
ISBN: 978-973-46-8260-7
Tip ediție: cartonată
Format: 145x225
An apariție: 2020
Robert Service
Iarnă la Kremlin.
Rusia și a doua venire a lui Vladimir Putin
În stoc

Traducere de Adina Avramescu

Vladimir Putin domină politica rusă de mai bine de două decenii. Înainte de el, ţara a traversat o perioadă de relaxare şi dezvoltare odată cu perestroika lui Mihail Gorbaciov – perioadă despre care unii au afirmat că ar fi primăvara rusă. După prăbuşirea regimului sovietic în 1991 şi alegerea lui Boris Elţîn ca preşedinte a început vara: Rusia avea o economie de piaţă şi spera să joace în continuare un rol important pe scena lumii. Elţîn i-a cedat însă conducerea prim-ministrului său, Vladimir Putin. Cu el, a venit iarna la Kremlin: Putin a redus libertăţile democratice şi civice, a relaxat controlul asupra serviciilor de securitate şi a permis un cult oficial al superiorităţii sale. În paralel, a încercat să reimpună Rusia ca mare putere armată, ordonînd anexarea Crimeei şi intervenţia în războiul civil sirian. Dar, deşi este hotărît să-şi impună voinţa nu doar în cercul restrîns al puterii şi asupra societăţii ruse, ci şi pe plan mondial, Putin nu are un viitor sigur cît timp ţara sa se confruntă cu probleme economice şi în relaţiile internaţionale. Bun cunoscător al Rusiei, Robert Service face un portret al omului care o conduce şi ne arată ce s-ar putea întîmpla în viitorul apropiat.

„Un portret magistral al lui Putin şi al Rusiei.” (Daily Telegraph)

„Volumul abordează politica internă, politica externă, economia şi chestiunile militare, reprezentînd o introducere comprehensivă pentru cei care nu cunosc subiectul. Şi, ca orice carte bună, îi va incita pe cei care îl cunosc.” (Literary Review)

„Service este un istoric prea bun ca să încerce să reunească acţiunile lui Putin într-o strategie coerentă. El descrie un lider care încearcă să improvizeze răspunsuri la o serie de crize.” (Times Literary Supplement)

69.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar

Părintele naţiunii: cultul lui Putin • Dincolo de faţadă: Putin ca lider • Loialitate şi disciplină: echipa de la Kremlin • Peninsula inseparabilă: anexarea Crimeei • Obsesia transatlantică: probleme cu America • Vigilenţă permanentă: apariţia în forţă a statului poliţienesc • Pe urmele dragonului: relaţiile ruso-chineze • Alegeri: Rusia şi Occidentul

Despre autor
Robert Service (autor)

Robert Service este membru al Academiei Britanice şi al Colegiului St Antony din Oxford, unde este profesor de istoria Rusiei; de asemenea, este membru al Institutului Hoover de la Universitatea Stanford. A publicat mai multe volume, printre care şi elogiatele Stalin: A Biography, Russia: Experiment with a People, Trotsky: A Biography (Premiul Duff Cooper, 2009) şi Comrades: A History of World Communism. De acelaşi autor, la Editura Polirom a apărut volumul Lenin. O biografie (2020).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in