Domeniu: Literatură universală -> Germană
Literatură universală -> Istorică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 152
ISBN: 978-973-46-8310-9
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2020
Heinrich von Kleist
Legenda lui Michael Kohlhaas (Dintr-o cronică veche) (ediție de buzunar)
În stoc

Roman ecranizat de Arnaud des Pallières, într-un film nominalizat la Palme d’Or (2013), cu Mads Mikkelsen în rolul principal

Traducere din limba germană de Alice Voinescu

Pînă la vîrsta de treizeci de ani, Michael Kohlhaas pare să fie un model pentru toţi oamenii din micul sat de pe malul rîului Havel ce îi poartă numele. Negoţul îi asigură un trai îmbelşugat, el însuşi e un om cinstit, mărinimos şi drept. Dar tocmai această din urmă virtute, simţul exacerbat al dreptăţii, înclină rapid balanţa destinului său singular în favoarea răului cînd legea îi întoarce spatele. Michael Kohlhaas este arhetipul omului mărunt împins dincolo de limitele suportabilităţii, a cărui răzbunare se dezlănţuie cu o violenţă înspăimîntătoare. Bazată în linii mari pe viaţa personajului real Hans Kohlhase din secolul al XVI-lea, Legenda lui Michael Kohlhaas anticipează cu aproape un veac, prin infinita ambiguitate şi prin simţul acut al inutilităţii, romanul modern. Operele unor scriitori precum Kafka, Beckett sau Gombrowicz ar fi de neimaginat fără exemplul lui Kleist.

19.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Heinrich von Kleist (autor)

Heinrich von Kleist (1777-1811) a fost poet, dramaturg, romancier, jurnalist şi eseist. Este considerat de critica literară drept întemeietorul nuvelei germane moderne. A murit la numai treizeci şi patru de ani, în urma unui pact suicidar făcut cu o prietenă apropiată, grav bolnavă. Cele mai cunoscute opere ale sale sînt piesele Penthesilea (1808), Prinţul Frederic de Homburg (1809-1810), Käthchen din Heilbronn (1807-1808), Urciorul sfărîmat (1808), Amphitryon (1808) şi romanele Marchiza O (1808) şi Legenda lui Michael Kohlhaas (1810). Multe dintre scrierile sale au fost adaptate pentru teatru, operă şi pentru marele ecran. În onoarea sa a fost instituit prestigiosul Premiu Kleist pentru literatură germană.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in