Domeniu: Politică și științe politice -> Ideologii politice -> Democraţie
Politică și științe politice -> Ideologii politice -> Conservatorism şi liberalism
Colecție: -
Număr pagini: 352
ISBN: 978-973-46-8380-2
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2021
Fareed  Zakaria
Viitorul libertății.
Democrația iliberală în Statele Unite ale Americii și în lume
În stoc

Bestseller New York Times

Traducere de Doris Mironescu

Dacă în urmă cu un secol nici o ţară din lume nu avea ceea ce numim în prezent democraţie, astăzi peste o sută de ţări au un regim democratic. Ascensiunea fără precedent a democraţiei la nivel mondial a făcut din aceasta forma standard de guvernămînt şi legitimitate politică în majoritatea statelor lumii. După ce, într-un articol din 1997, a introdus ideea de „democraţie iliberală”, în această lucrare vizionară apărută prima dată în 2003 şi tradusă în peste 20 de limbi Fareed Zakaria arată că democraţia trebuie însoţită de liberalismul constituţional pentru a fi funcţională şi că democratizarea înţeleasă ca dispersie maximă a puterii în societate poate ascunde pericole nebănuite pentru libertatea individului.

„În această carte curajoasă şi ambiţioasă, Fareed Zakaria îl actualizează pe Tocqueville... Cunoştinţele lui Zakaria acoperă o gamă impresionantă de domenii...” (New York Times Book Review)

Viitorul libertăţii este una dintre cele mai importante lucrări privind tendinţele politice globale care au apărut în ultimul deceniu.” (Samuel Huntington)

„O lucrare extrem de originală şi de pătrunzătoare... Te face să vezi lumea altfel.” (The Washington Post)

„Cunoscător al istoriei şi politicii actuale la scară globală, Zakaria ne convinge că democraţia singură nu aduce pacea şi prosperitatea... O lectură esenţială pentru toţi cei preocupaţi de promovarea şi prezervarea libertăţii.” (Chicago Tribune)

„În cartea sa incisivă, Fareed Zakaria pune întrebări pătrunzătoare şi oferă răspunsuri provocatoare. Viitorul libertăţii este o contribuţie impresionantă la înţelegerea crizelor democraţiei care se profilează ameninţător la orizont.” (Arthur M. Schlesinger, Jr.)

„O argumentaţie fecundă împotriva politicii populismului rudimentar, care merită din plin să fie analizată şi dezbătută.” (Kirkus Reviews)

39.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Fareed  Zakaria (autor)

Fareed Zakaria, jurnalist american de origine indiană, absolvent de Yale şi cu un doctorat în ştiinţe politice obţinut la Harvard, este gazda celebrei emisiuni de pe CNN „Fareed Zakaria GPS”, editorialist la The Washington Post şi colaborator la The Atlantic. A fost editor la Newsweek International şi la Foreign Affairs, editorialist la Time, analist la ABC News şi gazda emisiunii „Foreign Exchange with Fareed Zakaria” la PBS. Dintre cărţile sale, care au devenit bestselleruri internaţionale, amintim The Post-American World (2008; Lumea postamericană, Polirom, 2009), In Defense of a Liberal Education (2015) şi Ten Lessons for a Post-Pandemic World (2020; 10 lecţii pentru o lume postpandemică, Polirom, 2021). Viitorul libertăţii. Democraţia iliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume a apărut într-o primă ediţie la Editura Polirom în 2009.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in