Domeniu: Literatură universală -> Americană
Literatură universală -> Psihologică
Literatură universală -> Beletristică
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 240
ISBN: 978-973-46-8387-1
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2021
Siri Hustvedt
O vară fără bărbați
(ediție de buzunar)
În stoc

Traducere din limba engleză și note de Veronica D. Niculescu

Scrisă la persoana întîi, cu un rafinament şi o fineţe remarcabile, O vară fără bărbaţi este o carte despre descoperirea sinelui feminin, despre diferenţele dintre sexe, despre maturizare, o extraordinară scufundare în universul profund al feminităţii.

Mia Fredricksen, personajul principal din O vară fără bărbaţi, pare o femeie împlinită. Ajunsă la cincizeci şi cinci de ani, are o carieră universitară, este o poetă cu un oarecare renume şi are o fiică fermecătoare, care e actriţă. Romanul debutează cu năruirea universului stabil al eroinei: după treizeci de ani de căsnicie, soţul ei, Boris Izcovich, o părăseşte, spunîndu-i că vrea să ia o pauză. Numai că Mia află că „pauza” este o colegă a acestuia, cu douăzeci de ani mai tînără. După o cădere nervoasă, Mia se întoarce peste vară în Bonden, oraşul copilăriei sale, unde se integrează într-un univers exclusiv feminin, în care idiosincraziile şi obsesiile bătrînelor dintr-un azil alternează cu vitalitatea şi cruzimea copilărească a unui grup de fetiţe cărora le predă un curs de poezie.

24.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Siri Hustvedt (autor)

Siri Hustvedt (n. 1955, Northfield, Minnesota) a urmat cursurile colegiului St. Olaf din Northfield pînă în 1977. A studiat apoi la Columbia University din New York, unde şi-a susţinut şi doctoratul în literatură engleză în anul 1986. Între timp începe să scrie literatură şi debutează în 1978 cu un poem publicat în Paris Review. În 1982 Siri Hustvedt s-a căsătorit cu prozatorul Paul Auster. În acelaşi an publică volumul de poeme Reading to You, după care începe să scrie proză. Două dintre povestirile sale au fost incluse în antologiile anuale Best American Short Stories din 1990 şi 1991, iar ulterior i-au apărut romanele The Blindfold (1992), The Enchantment of Lily Dahl (1996), What I Loved (2003) şi The Sorrows of an American (2008; Tristeţile unui american, Polirom, 2013). Pe lîngă scrierile de ficţiune, Siri Hustvedt a mai publicat şi cîteva volume de eseuri. În 2011 îi apare romanul The Summer Without Men (O vară fără bărbaţi), care a fost nominalizat la Prix Femina, urmat de The Blazing World (2014) şi Memories of the Future (2019). Pînă în prezent scrierile lui Siri Hustvedt au fost traduse în peste treizeci de limbi.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in