Domeniu: Politică și științe politice -> Politică mondială -> General
Politică și științe politice -> Istorie şi teorie politică
Politică și științe politice -> Corupție
Istorie -> Modernă și contemporană -> Secolele XX-XXI
Colecție: -
Număr pagini: 184
ISBN: 978-973-46-8404-5
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2021
John Micklethwait , Adrian Wooldridge
Semnalul de alarmă.
De ce pandemia a scos la iveală slăbiciunea Vestului și care ar fi remediile
În stoc

Traducere de Cristina Michaela Tache

Criza provocată de pandemie se dovedeşte a fi un test pentru democraţiile occidentale – în timp ce unele arată că sînt capabile să-i facă faţă, multe altele înregistrează eşecuri. Pornind de la slăbiciunile guvernelor occidentale pe care pandemia de COVID-19 le-a scos în evidenţă, John Micklethwait şi Adrian Wooldridge fac o amplă analiză a decăderii Vestului în raport cu Estul asiatic. Începuturile acestui declin, ne arată autorii, trebuie căutate încă în anii 1960, odată cu degradarea a ceea ce anterior fusese o veritabilă artă a guvernării. De atunci incompetenţa şi corupţia unui aparat birocratic din ce în ce mai mare şi mai greoi au tot crescut, iar nemulţumirile cetăţenilor faţă de serviciile publice, în frunte cu sistemele de sănătate şi educaţie tot mai deficitare, s-au acumulat. În final, autorii schiţează un plan detaliat pentru o guvernare mai bună, în aşa fel încît liderii occidentali să poată face faţă cu mai mult succes provocărilor cu care se vor confrunta în viitor.

„Cu inteligenţa şi spiritul de observaţie cu care ne-au obişnuit, John Micklethwait şi Adrian Wooldridge dau o nouă interpretare unei teme vechi: declinul Occidentului. Semnalul de alarmă arată că COVID-19 a scos la iveală nu numai neajunsurile unui preşedinte, ci şi degenerarea mult mai profundă a guvernării declanşată cu mult înainte de 2016. Oare pot SUA şi ce a mai rămas din «Occident» să-şi repare sistemele astfel încît să concureze cu alternativele din Asia de Est? O carte foarte interesantă despre consecinţele politice ale pandemiei.” (Niall Ferguson)

„COVID-19 a fost un semnal de alarmă pentru Vest – mai ales pentru Statele Unite. Micklethwait şi Wooldridge oferă o analiză excelentă a eşecului Occidentului şi un program clar pentru viitor.” (Anne Applebaum)

„O evaluare succintă şi convingătoare a disfuncţiilor guvernării occidentale.” (Publishers Weekly)

„Un compendiu al istoriei politice moderne presărat cu afirmaţii radicale şi istorii revelatoare.” (The New York Times Book Review)

29.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
John Micklethwait (autor)

John Micklethwait, jurnalist britanic, a fost multă vreme redactor-şef la The Economist, iar în prezent este redactor-şef la Bloomberg News. A publicat mai multe cărţi împreună cu Adrian Wooldridge, între care The Right Nation: Conservative Power in America (2005), God Is Back: How the Global Revival of Faith Is Changing the World (2010) şi The Fourth Revolution: The Global Race to Reinvent the State (2015).

Adrian Wooldridge (autor)

Adrian Wooldridge este editorialist la The Economist, de formaţie istoric, cu studii şi doctorat la Oxford. Este autor şi coautor al mai multor cărţi, între care Capitalism in America: An Economic History of the United States (împreună cu Alan Greenspan, 2019).

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in