Domeniu: Biografii, autobiografii și jurnale -> Memorii, amintiri
Colecție: -
Număr pagini: 280
ISBN: 978-973-46-8684-1
Tip ediție: broșată
Format: 130x200
An apariție: 2021
Sorin Antohi , Jean-Jacques Askenasy
Oameni şi patrii
Istoriile și geografiile identității
În stoc

„Cartea are ca punct de plecare viața neurologului Jean-Jacques Askenasy. Născut în Bulgaria, s-a format în Franța și în România, a emigrat la maturitate în Israel, s-a afirmat în toată lumea. Sunt evocate peripeții și topografii transnaționale, identități fluide, schimbări abrupte și conjuncturi dramatice, vremuri tulburi și momente faste, oameni de tot felul, căutări, pierderi, (re)găsiri. Dialogul și «Cuvântul înainte» sondează astfel întregul registru al micii și marii istorii, de la tragic la banal, de la nostalgic la carnavalesc.” (Sorin Antohi)

„Cu o inimă de aur și o minte de oțel, Jean-Jacques Askenasy a vindecat suflete pe câteva continente.” (Moshe Idel)

Sorin Antohi în dialog cu Jean-Jacques Askenasy, ElefantFest, ediția a IV-a, 25-31 octombrie 2021

34.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Sorin Antohi (autor)

Sorin Antohi (n. 1957) este istoric al ideilor, eseist, traducător. Studii de engleză, franceză (Iaşi) şi istorie (Paris). A predat la University of Michigan, Ann Arbor; Universitatea din Bucureşti; Central European University, Budapesta (unde a fost şi prorector academic, şef de departament, director fondator al Pasts, Inc., Center for Historical Studies) etc.; cercetări la institute de studii avansate (Bielefeld, Stanford, Berlin, Essen, Viena), în alte universităţi şi instituţii. A coordonat proiecte şi reţele de cercetare, colecţii de carte; a fost în conducerea unor instituţii, organisme profesionale (membru în biroul Comitetului Internaţional de Ştiinţe Istorice), publicaţii, fundaţii; a (co)organizat conferinţe, colocvii, seminare, şcoli de vară etc. A publicat între altele cinci volume de autor (unul la Paris), şase de convorbiri, şapte coordonate (unele în colaborare), şapte traduse din franceză şi engleză (cu Mona Antohi). Membru în Academia Europaea. Mai multe la www.sorinantohi.org.

Jean-Jacques Askenasy (autor)

Jean‑Jacques Askenasy (n. 1929) este profesor de neurologie la Facultatea de Medicină Sackler şi la Facultatea de Drept Buchmann ale Universităţii din Tel Aviv. A fost elev la Paris şi Craiova, a studiat Medicina la Timişoara şi Cluj, şi‑a luat doctoratul la Bucureşti. S‑a perfecţionat după emigrare în Israel, New York şi Paris. A părăsit România în 1972, dar revine frecvent aici din anii 1990. Este membru în conducerea a numeroase societăţi internaţionale, comitete editoriale şi asociaţii de profil, a primit decoraţii, premii şi distincţii în mai multe state. Membru de onoare al Academiei Române. Specialist cu reputaţie internaţională, cu o practică clinică vastă (pacienţii săi de toate naţionalităţile şi confesiunile sunt şi oameni săraci, şi milionari; şi militari răniţi, şi preşedinţi de stat etc.) şi o carieră savantă îndelungată, a publicat în cele mai importante reviste medicale, semnând şi numeroase cărţi de biosemiotică, despre somn, creier, violenţă şi conştiinţă, teoria relaţiei cunoaştere‑conştiinţă, memorii, publicistică etc. Mai multe la www.Jean‑Askenasy.com.

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in