Domeniu: Literatură română -> Beletristică
Literatură română -> Proză scurtă
Colecție: TOP 10+
Număr pagini: 312
ISBN: 978-973-46-8752-7
Tip ediție: broșată
Format: 106x180
An apariție: 2021
Simona  Goșu
Fragil
(ediție de buzunar)
În stoc

Premiul revistei „Observator cultural” pentru Debut, ediția 2021

Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte, Filit 2021

Premiul Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, ediția 2021, la secțiunea Debut-Proză

Volum nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România și la Premiul Național de proză „Ziarul de Iași”, ediția 2021

„Cu aceste remarcabile proze de debut, Simona Goşu nu datorează nimic tradiţiei literare de la noi. Subiectele ei sunt pe cât de actuale, pe atât de inedite, subsumate temei vulnerabilităţii fără să facă vreo concesie aşteptărilor sau sensibilităţii cititorilor: familii monoparentale depăşite de situaţie, maternitate nedorită sau frici neînţelese, copii lăsaţi la cheremul instinctelor sau al hazardului... Dramatismul situaţiilor fiind egalat doar de fineţea cu care se desfăşoară, căci sunt mult calm în aşteptarea cruzimii şi multă subtilitate în preajma răului. Cât despre limbaj, rareori cineva a reuşit să «taie» atât de adânc, lăsând urme atât de puţin vizibile. Uimire, plăcere şi admiraţie – asta am simţit citind, recitind şi povestind şi altora aceste povestiri, printre cele mai bune scrise la noi în ultimii ani. Un debut memorabil, care – cred – va marca proza scurtă românească.” (Marius Chivu)

 

24.95 RON
Varianta tiparită
Adaugă in coș
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Simona  Goșu (autor)

Simona Goşu (n. 1976) este traducătoare. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia engleză-română, în cadrul Universităţii din Bucureşti, şi a făcut un masterat de lingvistică aplicată şi predarea limbii engleze. A urmat cursul de creative writing susţinut de Florin Iaru şi Marius Chivu şi a fost selectată în programul de mentorat „Prima Carte”, organizat de Fundaţia Friends for Friends. A publicat proză scurtă în revistele Iocan, Familia, Steaua, pe revistadepovestiri.ro şi în antologia KIWI. Fragil este cartea sa de debut.

 

Recomandari

Parerea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in