Domeniu: Literatură universală -> Polonă
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM -> Actual
ISBN EPUB: 978-973-46-4724-8
ISBN PDF: 978-973-46-4725-5
Format: ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
An aparitie: 2014
Paweł Huelle
Mercedes-Benz

Ediția 2014

 

Editia a II-a

Traducere din limba polona si note de Radoslawa Janowska-Lascar si Mihaela Cornelia Fiscutean
 
Mercedes-Benz este un roman captivant, comic si trist in acelasi timp, conceput sub forma unei lungi scrisori adresate scriitorului ceh Bohumil Hrabal, dar si un omagiu adus acestuia. Din perspectiva autobiografica, Pawel Huelle scrie o carte despre iubire, despre trecut si prezent, in care masinile – si in special Mercedesul bunicului – au un loc indispensabil formarii. Cu fraze lungi, pline de expresivitate, Pawel Huelle spune povestea vietii a trei generatii de polonezi, incepind cu independenta de dinainte de razboaiele mondiale, trecind prin anii de comunism si ajungind la copilaria ce-l apropie de sfirsitul unui secol plin de momente istorice memorabile.
 
„Romanul lui Pawel Huelle, ludic, trist si cu momente accentuate de veselie, este un melanj de ironie si regrete.” (The Independent)
 
„Pawel Huelle urmareste istoria recenta a familiei sale prin intermediul masinilor pe care le-a folosit. El este personajul principal, cel care invata sa sofeze, dar nu-i in stare sa mearga patruzeci de metri fara s-o ia pe aratura. Pina la sfirsitul cartii, onoarea ii cere sa-si ia carnetul de sofer. Dar, «asa cum se intimpla in viata, cind te astepti sa urmeze vreun final, vreo coda, vreun deznodamint, nu se intimpla nimic». In schimb, odata cu lectura, asculti parca povesti despre viata de zi cu zi din Gdansk, poate adevarate, desi puse intr-un roman.” (The Guardian)
17.37 RON
Varianta ebook
Cumpără
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Paweł Huelle (autor)

Pawel Huelle, unul dintre cei mai cunoscuti prozatori polonezi contemporani, s-a nascut in 1957, la Gdansk, unde a urmat studii filologice. A lucrat ca jurnalist, a fost angajat al federatiei Solidaritatea, a predat literatura, filosofie si istorie. A fost director al televiziunii din Gdansk din 1994 pina in 1999. Cartile sale, mai ales primul roman, Weiser Dawidek (1987), au fost traduse in numeroase limbi.

Recomandări

Parearea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in