Domeniu: Științele educației -> Educația la distanţă şi online
Colectie: COLLEGIUM
ISBN EPUB: 978-973-46-8226-3
ISBN PDF: 978-973-46-8227-0
Format: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM)
An aparitie: 2020
Ciprian Ceobanu , Constantin Cucoș , Olimpius Istrate , Ion-Ovidiu Pânișoară
Educația digitală

O carte esențială pentru profesori și toți cei interesați de educația digitală.

Formatul print al volumului va apărea în toamna 2020.

Schimbările economice și sociale generate de răspîndirea tehnologiei în majoritatea domeniilor vieții se reflectă și în discursurile și practicile educaționale, iar efectele actualei crizei de sănătate la nivel mondial asupra procesului de învățămînt evidențiază avantaje și neajunsuri ale educației digitale în contexte diferite. Acest volum reunește contribuțiile mai multor specialiști în științele educației care converg spre ideea că învățarea în societatea de astăzi presupune o nouă perspectivă asupra conținuturilor învățării prin integrarea oportunităților aduse de noile tehnologii de informare și comunicare. Educația digitală oferă un plus de informație pentru identificarea unor modalități de adaptare la viitor și de abordare a provocărilor cu care se confruntă sistemele de învățămînt.

34.95 RON
Varianta ebook
Cumpără
Adaugă la favorite
Sumar
Despre autor
Ciprian Ceobanu (coordonator)
Ciprian Ceobanu este doctor in psihologie cu o teza care vizeaza influenta mentalitatii studentului asupra succesului academic. In prezent este conferentiar in cadrul departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi. Intre preocuparile stiintifice actuale se afla studiul invatarii in medii electronice. In ultimii ani a publicat: Mentalitati si structuri axiologice.O perspectiva psihologica (2005), Abordari statistice si ipostaze educationale ale modelului e-learning (2007), Statistica in educatie (2008), Introducere in managementul clasei de elevi (coautor, 2010). La Editura Polirom au mai aparut: Elaborarea si managementul proiectelor in serviciile educationale. Ghid practic (coautor, 2009) si Psihosociologie scolara (coautor, 2013).
Constantin Cucoș (coordonator)

Constantin Cucoş s-a născut în localitatea Osoi-Comarna, judeţul Iaşi, în 1958. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, promoţia 1985. În 1994 a obţinut titlul de doctor în ştiinţele educaţiei la universitatea ieşeană, cu o lucrare de filosofia educaţiei. Este profesor universitar în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Lucrări publicate: Pedagogie şi axiologie (Editura Didactică şi Pedagogică R.A., 1995), Educaţia religioasă. Conţinut şi forme de realizare (Editura Didactică şi Pedagogică, 1996), Minciună, contrafacere, simulare. O abordare psihopedagogică (Editura Polirom, 1997), Educaţia religioasă. Repere teoretice şi metodice (Editura Polirom, 1999; ediţia a II-a, 2009), Educaţia. Dimensiuni culturale şi interculturale (Editura Polirom, 2000), Pedagogie (Editura Polirom, 2000; ediţia a II-a, 2002; ediţia a III-a, 2014), Timp şi temporalitate în educaţie. Elemente pentru un management al timpului şcolar (Editura Polirom, 2002), Informatizarea în educaţie. Aspecte ale virtualizării formării (Editura Polirom, 2006), Teoria şi metodologia evaluării (Editura Polirom, 2008), Educaţia. Iubire, edificare, desăvîrşire (Editura Polirom, 2008), Educaţia. Experienţe, reflecţii, soluţii (Editura Polirom, 2013), Educaţia estetică (Editura Polirom, 2014), Educaţia. Reîntemeieri, dinamici, prefigurări (Editura Polirom, 2017). Este autor a peste 200 de studii în volume colective sau reviste de specialitate. Domenii de competenţă: filosofia educaţiei, pedagogia culturii, educaţia religioasă, pedagogia interculturală.

Olimpius Istrate (coordonator)

Olimpius Istrate este conferențiar dr. la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul pentru Formarea Profesorilor, unde susține cursul Instruire asistată de calculator. Este doctor în științe ale educației, cu teza „Evaluarea programelor de elearning”. A publicat prima carte în anul 2000, cu titlul Educația la distanță. Proiectarea materialelor, la editura Agata. Parcursul său profesional include poziții precum: cercetător la Institutul de Științe ale Educației (București), education manager pentru S-E Europei la Intel (București), instructional designer - senior education officer la Federația Internațională a Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (Geneva), coordonator elearning pentru proiectul CRED la Institutul de Științe ale Educației.

Ion-Ovidiu Pânișoară (coordonator)

Ion‑Ovidiu Pânişoară este profesor doctor la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti, director al Departamentului de Formare a Profesorilor şi conducător de doctorat în domeniul ştiinţe ale educaţiei. Expert şi key‑speaker în cadrul unor conferinţe naţionale şi internaţionale de educaţie şi organisme naţionale de profil, a fost şi este implicat în elaborarea unor politici educaţionale în domeniul formării cadrelor didactice. Mai mult, din 2012 a iniţiat şi a susţinut prin articole site‑ul de parenting www.performante.ro şi a avut o prezenţă media constantă (Pro TV, Antena 3, Realitatea TV, TVR etc.). A publicat numeroase studii şi cercetări în domeniu şi, de asemenea, 24 de cărţi, dintre care Comunicarea eficientă (patru ediţii) a fost premiată în 2010 de Academia Română. De asemenea, coordonează colecţiile „Carieră. Succes. Performanţe” şi „Profesorul de succes” la Editura Polirom şi co‑coordonează programul de masterat „Învăţare, inovare şi coaching în educaţie”. Din 2012 scrie şi cărţi pentru copii (cu fundament psihopedagogic), inspirat fiind de fiica sa, Diandra: trilogia Medaliile succesului, Poveştile Diandrei şi Emoţiile de la teorie la poezie. De asemenea, este autor şi coautor al unor board game‑uri educative: Provocarea emoţiilor şi Emotijovia: Jocul emoţiilor.

Recomandări

Parearea cititorilor
mai multe comentarii..
Lasa un comentariu
Trebuie sa fii logat pentru a putea lasa un comentariu. Log in